Takomläggning

Takomläggning Stockholm

En hel takomläggning eller en takrenovering är en investering, ingen kostnad. Ett tätt och säkert tak ökar fastighetens värde och med ett gott årligt underhåll undviker du oväntade utgifter som kan uppstå i samband med våra olika årstider och olycka.

Låt oss ge lite tips på vad du kan tänka på när du står i begrepp att lägga om eller renovera ditt yttertak;

Taktyp och Materialval

Ett nytt tak kan variera kraftigt i pris. Den största variabeln som bestämmer vad ditt tak kommer kosta är val av material och typ av tak. Att lägga om ett mansardtak eller ett valmat tak har högre svårighetsgrad än att lägga om ett sadeltak (läs mer om de olika taktyperna). En takomläggning med ytpapp kostar mindre än lertegel eller dubbelfalsad plåt, men har även helt annan livslängd och egenskap. Vi rekommenderar att du lägger mycket tanke kring just val av material, livslängd och utseende! Vill du byta till ett helt annat material och färg än det du har på taket idag bör du börja med att kontakta din kommun för godkännande.

Ta kontroll

När du tar in offerter från flera olika takläggare så kan dessa skilja sig mycket från varandra, både hur jobbet skall utföras, vad man anser skall göras och till vilken kostnad. Vi förstår att detta är en djungel för de som inte jobbar med tak och att det kan kännas både stort och lite läskigt att behöva ta så många beslut kring något så viktigt och förenat med en i många fall rätt hög kostnad. Att lägga om ett tak på korrekt sätt kostar en hel del så det vill till att det blir rätt redan från början! Läs på och lär dig ditt tak. Känns detta helt övermäktigt så ta in hjälp. Det finns många oberoende konsulter idag som specialiserat sig på yttertak. Ta kontroll och ha inte bråttom!

Kontrollera företaget

Ditt tak är en av de viktigaste delarna på ditt hus och därför bör en takomläggning endast utföras av ett företag som vet vad som krävs för ett fullgott resultat. Kontrollera företagen du fått offert från på exempelvis websidan allabolag.se. Hur länge har företaget funnits, finns F-skatt, är det med i momsregistret, hur ser boksluten ut etc. Du kan även ringa till Skatteverket och höra dig för. De kan berätta om det finns obetalda skatter och om företaget är på väg till obestånd.

Sammanfattning:

– Gör research för materialval och om ett ev. byte av material är godkänt av din kommun.
– Läs på och ta kontroll. Ta in extern hjälp av oberoende takkonsult om det känns övermäktigt.
– Anlita ett erkänt takföretag med sund ekonomi och organisation som kan leva upp till sin garantitid.

Står du i begrepp att göra en takomläggning eller andra takarbeten som takrenovering, plåttaksmålning eller taksnöskottning är du varmt välkommen att kontakta oss för offert och råd. Vi hjälper dig i Stockholm med omnejd! Välkommen!

Kontakta oss

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *