Viktigt att tänka på vid snöskottning

Takskottning – viktigt att tänka på

Under vinterhalvåret när det kan vara mycket snö är det viktigt att röja taken från is och snö som annars kan orsaka snöras eller skada byggnaden. Vi vill här ge tips och råd om sådant som är viktigt att tänka på vid takskottning. Läs våra tips och gör bättre val!

Vilka verktyg ska användas vid takskottning?

Snöskottning på taket görs av säkerhetsskäl och bör utföras så fort det går. Vi använder oss av plastspadar och gummiklubbor vid takskottning för att taket inte ska ta skada. Det är viktigt att använda verktyg som är utformade för snöskottning av tak för att få bäst resultat.

Viktigt att tänka på vid snöskottning

Viktigt att tänka på vid takskottning är att din och andra säkerhet alltid ska komma i första hand!

Ska jag teckna takskottningsavtal?

För att vara väl förberedd när vintern kommer är det bra att teckna ett takskottningsavtal, för att undvika eventuella reparationer av taket när våren kommer. Sköts takskottningen så minskar risken för reparationer och det hjälper dig att hålla onödiga kostnader borta. Du kan välja mellan olika takskottningsavtal för det som passar dig bäst. Avtalen innebär att vi som takläggare tar hand om snöskottningen på ditt tak, vilket brukar vara en god idé för din säkerhet.

Vad är skillnaden mellan bevakningsavtal och avropsavtal?

I bevakningsavtalet har takläggaren fullt ansvar för takskottningen och ansvarar då för både bevakning och skottning. Vi har ansvar för att bevaka ditt tak även om vi inte är på plats.

Avropsavtal är ett smidigt och snabbt avtal för snöröjning. Om du behöver akut hjälp ringer du och vi som takläggare är på plats inom 24 timmar. Till skillnad från bevakningsavtalet har vi inte ansvar för taket när vi inte är på plats.

Viktigt att tänka på vid takskottning är att din och andras säkerhet alltid bör vara i fokus. Vi rekommenderar att endast du med utbildning och tillräcklig kunskap gör detta. Är du osäker på hur takskottning på bästa sätt ska utföras ber vi dig att kontakta oss eller en annan takläggare för ett säkert jobb!

Läs mer om våra takskottningsavtal eller kontakta oss direkt!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *